ההיסטוריה של כרמי השאטו קשורה בכרם של נזירים אשר ייצרו יין למנזר הבנדקטיני שהיה ממוקם באזור שמוכר היום כשטח האחוזה. לאחר המהפכה הצרפתית והפקעת אדמות הכנסייה עבר השאטו מספר ידיים והוכרז כגראנד קרו קלאסה ברמה הרביעית בקלסיפיקציה המפורסמת של יינות המדוק בשנת 1855. לאחר שקיעת השאטו לאורך עשורים ארוכים קנה את השאטו אלקסיס לישין הידוע אשר בשלב זה כבר פרסם אחדים מספריו הוא חיפש שאטו ליישם בו את משנתו והחל לשקם את השאטו החל משנת 1951. בנו המשיך את מלאכתו ובעזרת יועצי היין המפורסמים מישל רולנד וסטפן דרנוקורט קידם רבות את איכות היינות. כיום זוכים יינות השאטו להערכה רבה ברחבי העולם. בשאטו משתמשים בכמות גדולה של מרלו יחסית לאזור זאת על מנת להעניק ליינות אלגנטיות. כרמי השאטו נטועים כ-710 דונם כרמים ברחבי הקומונה של מארגו בעיקר צפונית לעיירה קנטנאק. בכרמים כ-55% קברנה סוביניון 40% מרלו 3% פטיט ורדו וכן 2% קברנה פראנק. היין מתיישן בחביות עץ אלון צרפתי מהן 55% חדשות כ-16 חודשים.