היקב ההיסטורי שתחילת דרכו מתוארכת למאה ה19 נרכש לפני כ- 100 שנה בידי משפחת אבונה
ומאז רואים עצמם בני המשפחה ממשיכי דרכה של המרקיזה פאלטי שהקימה את היקב
כמתורגמנים נאמנים לכרמים ולזני הענבים. הטירה העתיקה חבויה ומוגנת בתוך גבעות ברולו והכרמים נטועות על מדרונות תלולים.
בבעלותם כרמים בעיירה ברולו באזורים לנגהרוארו ומונפראטווחלקות כרמים בקנוביסארמסה וקוסטה די רוסה.
בשנת 2014 גבעות קדומות אלו הרוויות מאובנים בני מליון שנה הוכרזו כאתר מורשת עולמית של אונסק”ו.
הידע שצברו על הטרואר המורכב מאדמות חרסית ואבן גיר והכבוד לטוהר הזנים
הובילו את המשפחה לנהל כל חלקת כרם באופן ספציפי התואם לה
וכך גם הבציר בכל חלקת כרם מבוצע בזמן שונה.
במקום בו הכל התחיל המרתפים ההיסטוריים מוצג אוסף מרשים של בקבוקי ברולו רזרבה
כולם מבצירים נדירים ויוצאי דופן החל מהמאה ה- 19.
היינות האגדיים שמיוצרים במרתפים העתיקים של מרקזי די ברולו
מעניקים לחובבי היין טעימה מההיסטוריה של ברולו.
עד הקמת היקב בתחילת המאה ה- 19 מזן הנביולו ייצרו יינות מבעבעים מתוקים
הודות האינטואיציה של המרקיזה ג’וליה פאלטי קיבל אופי חדש כזן עוצמתי ואצילי.
היא ייצרה נביולו אדום ושלחה למלך קרלו אלברטו 325 חביות לטעימה
זאת הייתה הטעימה הראשונה של יינות “ברולו”.
לבסוף יציב ומושלם להובלה למרחקים ארוכים הפך ברולו ליין של שגרירים וקצינים בכירים בצבא. לאחר זמן קצר הגיע גם לנשפים מלכותיים ואצילים בכל רחבי אירופה.
הוא זכה לכינוי המפורסם “מלך היינות יין המלכים”. כינוי שניתן עוד במאה ה- 17 ליינות האסזו המיוצרים בטוקאי שבהונגריה.
הטרואר אידיאלי לזן הנביולו ומאפשר לו להתבטא במלואוכאן תגלו שיש לו כוח רב כמו גם עידון הרמוניה ואלגנטיות.
המרקיזה שמרה על תחזוקה מתמדת וקפדנית של החביות הגדולות
ובזכותה עד היום 5 חביות עץ אלון בנות 500 שנה שהיו בבעלותה (“בוטי דלה מרקסה”) שלמות ויעילות לחלוטיןדבר המאפשר לברולו לשמר את ההיסטוריה שלו שנה אחר שנה.
ביקב מקפידים על שמירת 300 בקבוקי ברולו רזרבה מכל בציר במרתפים העתיקים ובקבוקם מחדש כל 30 שנה על מנת לאפשר לברולו להתיישן בצורה אידיאלית ולמנוע חימצון.