כבר במהלך המאה ה-19 נשלחו יינות גאמיי נואר צעירים מאוד (בוז’ולה נובו) אל ביסטרואים ברחבי העיר ליון השוכנת מדרום לאזור בוזו’לה ועד מהרה הם הפכו הסמל שעומד מאחורי חגיגות הבציר.
הפעילות המשותפת של דומיין ג’ורג’ דובף שמייצר כ-15% מיינות בוז’ולה יחד עם כלל היקבים באזור להפיכת חגיגות הבוז’ולה למסורת ברחבי העולם ולחגיגה גדולה מדי שנה הצליחה לקרום אור וגידים ובשנת 1985 נוסף נופך חוקי לבוז’ולה נובו ולחגיגות סביבו.
הארגון הצרפתי הלאומי האחראי על חוקי הייצור בצרפת ה- INAO קבע תאריך אחיד להפצת הבוז’ולה – ובפועל לפתיחתו. תאריך זה הינו היום החמישי השלישי בחודש נובמבר שלאחר הבציר – מבחינה חוקית ניתן לפתוח את היינות החל מהשעה 00:00 – כלומר ביום רביעי בלילה לאחר חצות.
כל יבואן שבוחר לייבא את היין חתום על מסמך בו הוא מתחייב לא לפתוח אותו לפני שעה זו אחרת יישלל רישיון היבוא שלו.