Blog

מאס מרטינט – Clos Martinet

לואיס פרז הוא הרוח שעומדת מאחורי היינות המשובחים של יקב מאס מרטינט מפריוראט שבקטלוניה. ביחד עם Daphne Glorian (Clos Erasmus) Rene Barbier (Clos Mogador)  Alvaro Palacios הם העלו את קרנו של האזור והפכו לחלוצי יצרני יינות האיכות באזור חשוב זה. העמל הרב במטרה להעלות את איכות הכרמים והיינות השתלם והם שחררו בשנת 1989 את היין הראשון המשותף שלהם.

בשנת1981 התיישב פרז בפריוראט שלא כמו עמיתיו הוא לא הגיע ממשפחה בעלת מסורת יין ארוכת שנים עם הגעתו הוא פתח במחקר אנלוגי מקיף למיפוי מקרו האקלים זני הענבים והאדמות שבאזור. רק חמש שנים לאחר מכן בשנת 1986 הוא החל לייצר יין בהסתמך על מחקרו זה. את הכרמים הוא החליט לנטוע על אדמה קטלאנית מסוג Llicorella (סוג של צפחה מקומית). זני הענבים שבחר לגדל היו הגראנצ’ה והקריניאנה המקומיים אך לצדם גם זנים צרפתיים חדשנים: קברנה סוביניון מרלו וסירה.

כיום ירשה את כס הניהול והייננות של היקב המשפחתי הבת המוכשרת שרה פרז שנוקטת קו חדש שעיקרו הפחתת השימוש בזנים הלא מקומיים ובעץ חדש ליישון היינות. פרז חותרת ליישום טכניקות חקלאות בת קיימא בכרמים כך לדעתה ישקפו היינות את הטרואר המקומי ואת שנת הבציר הנתונה.

במרתף היקב מותססים היינות במכלי בטון עץ או נירוסטה בנפח שבין 1200 ליטר ל-5000 ליטר. תהליך היישון מתבצע בחביות עץ אלון צרפתי מ-Allier שנמצאות בשימוש ראשון שני או שלישי ולעיתים אף בשילוב עם אמפורות.

משלוח חינם מעל ₪300

משלוח מהיר עד הבית

איסוף עצמי מהסניפים

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות
עגלת קניות

אני מעל גיל 18

הכניסה לאתר זה מותרת למי שמלאו לו 18 שנים.

הגישה אסורה

כניסתך נחסמה עקב אי-התאמה בגיל.

כן. כניסה לאתר >> לא עברתי את גיל 18
0 מועדפים
האזור האישי שלי