סנטה דוק נחשב לאחד הדומיינים החשובים באזור ג’יגונדאס שמוכתר על-ידי רבים לאחד מיצרני היין הטובים בדרום עמק הרון ולהוכחה החייה לפוטנציאל הטמון בגפנים של קומונה חשובה זו. הדומיין הוקם בשנת 1874 על שטח בו נטועים היו עצי זית עתיקים והוא נושא את שמו של ינשוף מקומי בשם “דוק” אשר בחר בפרובנס למקום מושבו. כיום מנוהל היקב על-ידי איב גרא דור רביעי של ייננים שדרך יינותיו שואף להבליט את ייחודו של האפלסיון הימי ביניימי. לרשות הדומיין 13 דונם כרמים בג’יגונדאס וכרמים נוספים בקומונות: קוט דו רון וילאז’ רסטו קייראן סבלה ונטו ושאטונף דו פאפ. יינות סנטה דוק משקפים את הטרואר ואת סגנון העשייה הם ממזגים את הטעמים הקלאסיים של ג’יגונדאס – גוף ועושר בפרי יחד עם אלגנטיות וטוהר.
יין השאטונף דו-פאפ של סנטה דוק מוקדש לאפיפיור יוחנן ה-22 השני בשושלת האפיפיורות של אביניון והראשון לנטוע כרם באזור הוא אף הוזמן לבנות ארמון במקום בו נמצא כיום אזור השאטונף דו פאפ הדיוקן שלו מעטר את תווית היין המכובד.
רוברט פרקר על סנטה דוק: “מהרגע בו הגיח דומיין סנטה דוק לאוויר העולם הוא התברג אל המקום הראשון ברשימת הדומיינים של ג’יגונ’דאס”.
.