המלצות מנהלים לראש השנה

2022

חגי תשרי מתקדמים לעברנו בצעדי ענק רשימת ההכנות רק הולכת ומתארכת וההצטיידות ביינות טובים להעביר עמם בנעימים את התקופה היא צו השעה.
אז מה היינות שילוו אתכם בארוחה החג ובכל האירועים הנלווים?  אלו יינות מומלץ לשלב בארוחה כל כך מרגשת ומדוע?
קודם כל ולפני הכל חשוב שנמצא את היינות שיעזרו לנו לסיים את ה׳תש״פ עם חיוך גדול על הפנים ולקבל את פני השנה החדשה – ה׳תשפ״א – מלאי תקווה התרגשות וציפייה לעתיד לבוא. לא משנה אם אתם מארחים מתארחים או סתם מתחשק לכם למלא את המקרר הביתי כך שאם חפצה נפשכם ביין משובח הוא ימתין לכם בהישג יד חשוב שתמצאו כמה יינות שישתלבו עם האווירה החגיגית ועם האוכל שיוגש. אם צפוייה לכם ארוחת חג מפנקת עשירה בטעמים ומנופחת במנות שייתבססו על בשרים אין בן לוויה טוב יותר מיין אדום מלא ושופע טעמים. אך משום שמדובר באירוע מיוחד חפשו איזה בקבוק מתאים (אולי מתיישן או בעל דירוג איכות גבוה שמתקיים בתעשיות המובילות) אחרי הכל מדובר בלילה הראשון של השנה החדשה!
אלו מכם שמתכננים ארוחה קלילה יחסית כזו שתבנה על טהרת מנות דג עדינות וסלטים טריים ברור שיין לבן שופע ברעננות ובחומציות נעימה או יין לבן בעל ארומה מהפנטת ופירותיות עסיסית ישלימו לכם את החוויה.

מחפשים המלצות קצת יותר ספציפיות? אז כך יין מבעבע איכותי יכולה להיות אופציה נפלאה כי אל נשכח שאת השנה האזרחית כולנו מקבלים עם כוס של שמפנייה או מבעבע טעים אחר – אז מדוע לא לעשות כן גם בראש השנה העברית. אופציה נוספת היא לחפש יין חדש שטרם טעמתם או אחד חדש על המדף. בתעשיית היין נוהגים לכנות יין כזה יין ביכורים (יין שהבציר הראשון שלו שוחרר לאחרונה). כך באופן סימבולי וברוח ההתחדשות תוכלו לחלוץ בקבוק יין דנדש וללגום מטעם ההתחדשות. עוד אופציה היא יינות לבנים חצי יבשים או חצי מתוקים כי כולנו מכירים את מצוות אכילת המתוק בראש השנה אז לבטח גם על השתייה מוטלת אותה המשימה – להמתיק לנו את החג במתיקות שאמן ותלווה אותנו במשך כל השנה החדשה הבאה עלינו לטובה. ועכשיו לכמה המלצות על יינות ספציפיים שיעמדו לדעתנו במשימה הכל כך חשובה – להתארח אצלנו על השולחן בערב ראש השנה:

ערן מנהל סניף מודיעין ממליץ על :
תבור סינגל ויניארד טאנט

אני לוקח יין אדום מרתק! קצת נמאס מלשתות שוב כוס קברנה או מרלו אז החלטתי שהפעם הטנאט סינגל ויניארד כרם שיפון של יקב תבור יגלם את תפקיד האדום העשיר והמתובל. היין התיישן במשך שנה וחצי בחביות עץ אלון. מדובר באחד הזנים האדומים היותר מעניינים שפשוט חייב להכיר.

מרסלו מנהל סניף חשמונאים ממליץ על:
סוסון ים פילד בלנד

אחד האדומים האהובים עליי מהשנה שחלפה שאני חייב לשתות אותו גם בפתחה של השנה חדשה הוא הפילד בלנד של יקב סוסון ים. יין שזאב דוניה מקדיש לזנים הבולטים בעמק הרון שבצרפת – גרנאש סירה מורבדר שנבצרו מכרם הנחלה במושב בר-גיורא המטופל בטכניקות אורגניות בלבד. יין מרוכז טעמים של פירות שחורים ואדומים רמז לתבלינים סיומת שופעת! 

אבי מנהל סניף סביון ממליץ על:
יותם לספרי דה יותם
– כשר
אני לוקח לשולחן החג יין חדש שטרם טעמתי כי אין כמו יין המסמל התחדשות לארוחת ערב ראש השנה שלי! אדום מיקב הגראז׳ החדש של אחד הייננים הבולטים בישראל – יותם שרון בלנד של זנים ים תיכוניים – קריניאן סירה ומורבדרה – שהתיישן שנה בחביות עץ אלון.  

אדם מנהל סניף השלום ממליץ על:
יעקב אוריה אלפא אומגה סמיון כתום
– כשר
ברור שמצופה ממני להביא איזה יין לא שגרתי ופורץ דרך! אז בחרתי ביין כתום של אחד הייננים היצרתיים בישראל – יעקב אוריה. סמיון אקזוטי מרמת הגולן פירות ירוקים וצהובים לצד עשבי תיבול רעננים.  

סיגל מנהלת סניף רמת השרון ממליצה על:
יוליוס אלטרנטיבו
– כשר
האפרטיבו החדש של מזקקת יוליוס עונה על כל הקריטריונים של המשקה המושלם לפתוח איתו את ארוחת החג! אני ממליצה לשתות את המשקה בכוס לואובול עם שתי קוביות קרח ופרוסת תפוז או עם אותם המרכיבים בכוס גבוהה בתוספת מי טוניק. 

נטשה מנהלת סניף ג'י צמרת ממליצה על:
צרעה הרי יהודה לבן
– כשר
אצלנו חג זה תמיד חגיגה לבנה! אז אני לוקחת את אחד הלבנים הכי טובים שיש על מדף היין הארץ ישראלי – הרי יהודה של יקב צרעה. בלנד של שרדונה וסוביניון בלאן מכרם היקב בשורש. תסס והתיישן על השמרים (sur-lie) בחביות עץ אלון צרפתי ובמיכלי נירוסטה לתקופה של כ-9 חודשים.

טלי מנהלת סניף דיזינגוף ממליצה על:
רמת נגב ספיישל אדישן רזרב
– כשר
אני פותחת בחג הזה יין מהדרום קצת לצאת מהקופסה ולשתות יין מאזור יין פחות טריוויאלי. את היין אנחנו בדרך היין מפיקים ביחד עם רמת נגב – היקב של משפחת צדוק. חיבור נפלא בין זנים בורדולזים אדומים – קברנה סוביניון מרלו ופטיט ורדו יישון במשך שנה בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. יין נעים פירותי ועשיר.

רועי מנהל סניף רעננה ממליץ על:
מטר ספיישל אדישן לבן
– כשר
אצלנו בבית זה בקבוע כולם אוהבים את היינות של מטר היקב הכשר של פלטר. הספיישל אדישן הלבן החדש שלנו המיוצר במסגרת שיתוף פעולה עם היקב הוא בלנד מורכב ועשיר של ענבי שרדונה (85%) ושנין בלאן (15%) שנבצרו מחלקות כרם מובחרות בעיקר במצפה רמון מהיין הזה יצרנו 1466 בקבוקים בלבד.

אריק מנהל סניף נס ציונה ממליץ על:
מד בלנד רוזה
– כשר
ארוחת חג קלאסית מתחילה במבעבע אחר כך לבן ואז רוזה ואדום. ממני ביקשו לדאוג לרוזה. בחרתי בורוד מושלם מסדרת מד בלנד של רקנאטי המיוצר מזנים ים תיכוניים (סירה מרסלאן פטיט סירה) שנבצרו מחלקות בגליל העליון. סגנון פרובנסלי – פירותית שופעת רעננות ורמז לעשבי תיבול.

אריאל סניף גבעתיים ממליץ על:
קלו דה גת סיקרא GSM

אני חייב לפתוח לכבוד ערב השנה החדשה משהו באמת בגבוה! קלו דה גת GSM (גרנאש סירה מורבדר) מהסדרה הגבוהה של היקב – סיקרא הוא הבחירה המושלמת! בציר הראשון של יין זה טעמים של פירות שחורים מרקם רך ארומה פרחונית עושר. 

משלוח חינם מעל ₪300

משלוח מהיר עד הבית

איסוף עצמי מהסניפים

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות
עגלת קניות

אני מעל גיל 18

הכניסה לאתר זה מותרת למי שמלאו לו 18 שנים.

הגישה אסורה

כניסתך נחסמה עקב אי-התאמה בגיל.

כן. כניסה לאתר >> לא עברתי את גיל 18
0 מועדפים
האזור האישי שלי