אחוזת ד"ר לוסן נמצאת ברשות אותה משפחה כבר למעלה ממאתיים שנה. כאשר קיבל לידיו ארנסט לוסן את מושכות האחוזה הבין כי ברשותו אוצר. גפנים לא מורכבות (אשר גדלות ונטועות על קנה השורש המקורי שלהן), בנות שישים שנה בממוצע, בכמה מהכרמים המוערכים ביותר בגרמניה – החומר המושלם ליצירת יינות מהממים בעצמתם, ברמה עולמית. על מנת להגיע להישגים אלו, הפחית ארנסט באופן משמעותי את יבול הכרמים, הפסיק לחלוטין את הדישון הכימיקלי, והעדיף להשתמש, באופן מוגבל, בדישון אורגני בלבד. ומעל לכל הנהיג ארנסט טיפול עדין יותר ביינות בזמן הייצור והיישון, טיפול אשר מאפשר ליין להתפתח למלוא הפוטנציאל הטמון בו, תוך התערבות טכנולוגית מעטה ככל האפשר.
שלושה גורמים עיקריים משפיעים על טיב הכרמים באחוזת ד"ר לוסן: האקלים האזורי יוצא הדופן באזור המוזל התיכוני, אדמת הצפחה (סלעים אשר נוצרו כתוצאה משינויי טמפרטורה קיצוניים, ומופיעים כפרוסות עבות של סלע) והאדמה הוולקנית העשירה במינרלים, וגילן המופלג של גפני הריזלינג בכרמים. אלו הגורמים אשר מרכיבים את הטרואר. למעשה, כל ששת הכרמים הגדולים של האחוזה הוכרו כ- Erste Lage (המקבילה הגרמנית לגרנד קרו בבורגונדי) בשנת 1868, בחלוקה של כרמי המוזל שעשה השלטון הפרוסי למטרות מיסוי. חלוקה זו קדמה לחלוקה בבורגונדי, ועודכנה לאחרונה על ידי Stuart Pigott ו- Hugh Johnson, באטלס היין של גרמניה שהוציאו בשנת 1995. באחוזת ד"ר לוסן נעזרים בחלוקה זו, אשר הוכיחה את עצמה. רק יינות שמקורם באחד מששת הכרמים המדורגים מבוקבקים כיינות כרם יחיד. כל האחרים מבוקבקים כיינות האחוזה בלבד.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים