אזור גידול: ואלפוליצ׳לה קלאסיקו, ונטו, צפון מזרח איטליה. כרמים בבעלות ישירה של המשפחה, שנטועים בגובה שבין 120 ל-350 מטר מעל פני הים באזורים: סן פייטרו שבקריאנו, בפומנה ובנגראר.
זני ענבים: 60% קורבינה, 10% מולינרה, 30% רונדינלה
תהליך ייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי, תסיסה ויישון במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה במשך ארבע חודשים.
על היין: צבע ארגמן, ניחוחות של זר תבלינים, סיגליות, דובדבנים אדומים, גוף בינוני
אזור גידול: ואלפוליצ׳לה קלאסיקו, ונטו, צפון מזרח איטליה. כרמים בבעלות ישירה של המשפחה, שנטועים בגובה שבין 120 ל-350 מטר מעל פני הים באזורים: סן פייטרו שבקריאנו, בפומנה ובנגראר.
זני ענבים: 60% קורבינה, 10% מולינרה, 30% רונדינלה
תהליך ייצור: הענבים נבצרו בבציר ידני וסלקטיבי, תסיסה ויישון במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה במשך ארבע חודשים.
על היין: צבע ארגמן, ניחוחות של זר תבלינים, סיגליות, דובדבנים אדומים, גוף בינוני
משפחת ספרי נחשבת לאחת מהמשפחות ההיסטוריות באזור היין המפורסם, ואלפוליצ׳לה ולאחת מהראשונות שייצרו אמרונה באזור זה ושנתורה נאמנה עד היום לשורשים ולמסורת המקומית של ייצור היין. היקב המשפחתי החל את דרכו בשנת 1874 זמן בו ביקבק קרלו ספרי, אבי המשפחה, את היין הראשון שלו מענבים שרכש ממגדלים באזור. בשנת 1885 הוא רכש את האדמות הראשונות באזור ואלפוליצ׳לה בהם הוא גידל לצד זני ענבים מקומיים אותם הוא ייעד לייצור יין למשפחה, גם עצי תות וצמחים נוספים. בראשית המאה ה-20 הצטרף לעבודה ביקב גם הבן בנדטו, שהעלה את היקב על דרך חדשה, רכש כרמים נוספים והעלה את איכות היין.
יקב ספרי הוא היקב האורגני הגדול ביותר באזור ה- Valpolicella Classica מבחינת גודל הכרמים, משפחת ספרי משוכנעת כי איכות היין מתחילה בכרם, והיא פועלת מאז ומתמיד לשימור ושיפור פוריות האדמה.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים