דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

שישיית שאטו פאיוש פורמינט דריי סלקשיין

מה במארז?

Furmint Selection

אזור גידול: טוקאי, הונגריה

זן ענבים: 100% פורמינט 

תהליך יצור: תסיסה והתבגרות קצרה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה ולאחריה התיישנות במשך 6 חודשים בחביות עץ (40% מהן חדשות). 

על היין: בעל גוון זהוב קש בוהק וניחוחות מורכבים של פרי הדר לצד שקדים קלויים, חמאה וג'ינג'ר. יין עשיר ונדיב עם מרקם קרמי מלא וסיומת ארוכה. דוגמא משובחת לפורמינט יבש.

 

על היקב

Pajzos
אחד מיצרני היין הוותיקים והמוערכים באזור היין העתיק של הונגרי - טוקאי. 
כבר בשנת 1772 זכה השאטו להכרה רשמית באיכות יינותיו ומאז הם מבוקשים בידי השליטים והאריסטוקרטים של אירופה. 
לא בכדי זכה יין הטוקאי בכינויים כמו ׳נקטר האלים׳ או ׳היין של המלכים׳. 
בשנת 1991, אחרי עשרות שנים של שליטה ממשלתית בכרמים וביקבים של טוקאי, נרכש היקב על ידי איש העסקים הצרפתי ז'אן לואי לאבורד (שאטו קלינה מפומרול) שנטע מחדש את 640 דונם הכרם של האחוזה והשקיע בציוד מודרני מתקדם. 
הכרמים של פאיוש נטועים על גדות נהר הבודרגו בעיקר בזן הפורמינט אך גם בזנים כמו מוסקט והרסלבלו, בלב אקלים אידיאלי להתפתחות פטריית הבוטריטיס סינראה, "הריקבון האציל", הנדירה וההכרחית ליצור יינות הקינוח המפורסמים של האזור. 
מלבד יינות הקינוח מייצר היקב גם יינות לבנים יבשים ומרתקים מזן הפורמינט האופייני לאזור. 

פאיוש

המתכון הנכון

מתכון

צריך עזרה בבחירת יין?נשמח לעזור לך!

טלפון טלפון
התקשרו עכשיו
אימייל אימייל
כתבו לנו

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים