Domaine Michel & Stephane Ogier Saint Joseph Le Passage Rouge
אזור גידול: סנט ג'וזף, עמק הרון, צרפת
זן ענבים: 100% סירה
תהליך ייצור: הענבים נבצרו מחלקת הכרם לה פאסז׳ בסנט ז׳וז׳ף. היין תסס במיכלי נירוסטה והתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון מסורתיות, 30% מהן חדשות.
על היין: מאפיינים קלאסיים של סירה מצפון עמק הרון; זיתים שחורים, פלפל שחור ואוכמניות. גוף בינוני-מלא, טאנין רך.
Domaine Michel & Stephane Ogier Saint Joseph Le Passage Rouge
אזור גידול: סנט ג'וזף, עמק הרון, צרפת
זן ענבים: 100% סירה
תהליך ייצור: הענבים נבצרו מחלקת הכרם לה פאסז׳ בסנט ז׳וז׳ף. היין תסס במיכלי נירוסטה והתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון מסורתיות, 30% מהן חדשות.
על היין: מאפיינים קלאסיים של סירה מצפון עמק הרון; זיתים שחורים, פלפל שחור ואוכמניות. גוף בינוני-מלא, טאנין רך.
דומיין אוגייר הוקם בשנת 1980 על ידי אבי המשפחה, מישל. עד לנקודה זו בזמן נמכר היבול ו/או היין המשפחתי ליצרנים הגדולים והחשובים של עמק הרון, גיגל ושפוטייה. לאחר שנים רבות במהלכן למד מישל את הכרמים לפי משנת אבותיו החליט לרתום למלאכה גם את בנו סטפן שבשנת 1997 סיים את לימודי היינות שלו באוניברסיטה של בון והשתלב בעבודה בכרמים ובמרתף של היקב המשפחתי. בשנת 2003 הועברו לידיו באופן רשמי המושכות לניהול היקב.
בן מצהיר כי את ההשראה לייצור יינותיו הוא שואב מהיינות הגדולים של בורגון, לדעתו ישנם קווי דמיון בין הטרואר המיוחד של הקוט דה נואי לבין זה המוכר לו מנוף ילדותו באמפואי. נוסף על כך, הוא גורס שבקוט רוטי יש מקום לקבוע קלסיפיקציה דומה לזו שקיימת בבורגון: וילאז', גראנד קרו ופרמייה קרו.
יינות הדומיין מהווים תמורה נפלאה למחיר, המבנה שלהם אופייני ליינות הקוט רוטי: אלגנטיים, בעלי מבנה טאניני רך ופוטנציאל יישון ארוך טווח אך כל זאת לצד מורכבות וייחודיות חסרת תקדים.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים